Cuma, Nisan 26

Konya Büyükşehir’den somaliye bisküvi

Konya Büyükşehir Belediyesi, açlıkla mücadele eden Somali’ye 50 ton bisküvi gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’dan Somali’ye yardımların sürdüğünü söyledi. Başkan Akyürek son olarak 50 ton bisküvinin tırlarla yola çıktığını, Kızılay aracılığıyla Somali’ye ulaştırılacak olan yardımların 25 bin çadırda dağıtılacağını söyledi.

Afrika’da yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Konya, son olarak Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla 50 ton bisküvi gönderdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Somali’ye yapılan yardımların sürdüğünü hatırlatarak, Türkiye’nin Somali’ye en çok yardım yapan ülke olduğunu belirtti. Ülkemiz ve yurtdışında yaşanan deprem, sel, açlık gibi birtakım olağanüstü durumlarda da yardıma uzanan ilk elin her zaman Konya olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Somali’ye yapılan yardımlarda Konya’nın yine en çok destek veren şehir olduğunu ve bununla da gurur duyduklarını söyledi.

Somali’ye ulaştırılmak üzere bugüne kadar un başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin dikkate alındığını hatırlatan Başkan Akyürek, bölgedeki şartları göz önünde bulundurarak, çabuk tüketilebilmesi açısından bisküvi gönderdiklerini açıkladı. Bisküvilerin 25 bin çadıra dağıtımımın da rahat bir şekilde yapılabileceğini kaydeden Başkan Akyürek, 3 tır dolusu 50 ton bisküvinin dün Karaman’dan Mersin Limanı’na gönderildiğini, yardımların buradan da Kızılay aracılığıyla gemilerle Somali’ye ulaştırılacağını söyledi.

Öte yandan 50 ton bisküvinin Somali’ye ulaştırılması için bir uğurlama töreni düzenlendi. Bisküvilerin yüklendiği tırlar, yapılan dualarla Mersin Limanı’na gönderildi.

Popularity: 13% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir