Salı, Mart 19

SELÇUKLU’YA 15 SUNİ ÇİM SAHA KAZANDIRILDI

suni-cim-sahaKonya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 10’u okullara, 5’i de ilçeye yeni bağlanan mahallelere olmak üzere ilçeye 15 yeni suni çim saha daha kazandırdı. Yenilerle birlikte ilçedeki toplam suni çim saha sayısı 42’ye ulaştı.

Selçuklu Belediyesi spora ve sporcuya yaptığı yatırımlara devam ediyor. Amatör sporlara yaptığı tesisleşme hamleleri ile spor camiasına ulusal ve uluslararası alanda birçok sporcu kazandıran Selçuklu Belediyesi, ilçeye kazandırdığı tesislere yenilerini ekliyor. Yapımına kısa süre önce başlanan 15 yeni suni çim sahanın (10’u okullara, 5’i de yeni bağlanan mahalleler) yapımı tamamlandı. Böylece daha önce 13’ü okullara, 14’de parklara ve mahallelere olmak üzere 27 suni çim saha ile ilçedeki spor altyapısını güçlendiren Selçuklu Belediyesi, yapımını tamamladığı 15 yeni suni çim saha ile de amatör futbolcuların ve öğrencilerin spor alanlarını daha modern hale getirdi.

Toprak zeminli sahalara göre spor ve sporcu sağlığı açısından daha faydalı olan suni çim sahalar, toz ve sporcu yaralanmalarını minimum seviyeye indiriyor. 44×24 metre ebatlarında yapılan suni çim sahalar yeni bağlanan mahallelerden Tepekent, Büyükkayacık, Gövenç, Başarakavak ve Aşağı Pınarbaşı’nın yanı sıra, Selçuklu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Selçuklu Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Ahmet Haşhaş Orta Okulu, Süleyman Çelebi Orta Okulu, Akıncılar Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu, Mustafa Fevzi Serin İlkokulu, Selçuklu Şehit Osman Demir İlkokulu, Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu, Özel İdare Yüzüncü Yıl İlkokulu’na yapıldı.

Yeni yapılan suni çim sahalarla birlikte ilçedeki suni çim saha sayısı 42’ye yükseldi.

Popularity: 12% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir