Perşembe, Mart 28

Büyük buluşma sona erdi

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesine sinema ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin akın etmesine neden olan ve 10 gündür devam eden sanat etkinlikleri buluşması, dün akşam kapanış finali ile sona erdi.

Final gecesinde yönetmen Mehmet Taşdiken’in 1991 yılında Çavuş beldesinde çekimini yaptığı ve yöreden de insanların rol aldığı “Bizim Eller” adlı sinema filmini, belde halkı köy meydanında kurulan perdede izlerken adeta eski günlere dönüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık, 19 yıl önce çekimi yapılan filmi büyük bir hayranlıkla izledi. Film gösteriminin ardından sahne alan sanatçı Bora Öztoprak ve orkestrası, gecenin ilerleyen dakikalarına kadar sevilen parçalarını seslendirdi.

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE SİNEMA SEYİRCİSİ YOK”
Final gecesini Sonsuz Şükran Köyü’ne büyük destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger de izledi. Ülger’e, Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem sahnede günün anısına bir plaket takdim ederken, desteklerinden ötürü teşekkür etti. Ülger, Türkiye’nin hiçbir yerinde böylesine kalabalık bir sinema seyircisi görmediğini dile getirdi. Ülger, “Burayı bir sanat alanına çevirmişsiniz. Bugün gezdim, özellikle heyecanla beklediğim ve görmek istediğim Sonsuz Şükran Köyü gibi bir proje Türkiye’de hiçbir yerde yok. O kadar güzel bir mekan seçilmiş, o kadar güzel bir yer ki, kendi doğasıyla yapılıp görüldüğünde, umuyorum ki Türkiye’de değil, dünyada sanatçılar Çavuş kasabasını görmeye gelecekler ve bu yöreye büyük katkılar sağlayacaklar. Bu köyün sinemaya çok meraklı olduğunu biliyorum. Atalay Taşdiken’in burada çektiği filmle de Çavuş kasabası dünyanın her yerinde tanındı. Bu kadar sinema meraklısı olduğuna göre, buradan bundan sonra da nice sinema sanatçıları ve başka dallardan pek çok sanatçının çıkacağına inanıyorum. Taşdiken kardeşler ve Başkanımız Mehmet Çiğdem bu işe öncülük ediyorlar. Onları tebrik ediyorum. Bundan sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak buraya desteklerimiz artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

TAŞDİKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Sonsuz Şükran Köyü Projesi’ni Çavuş beldesine kazandıran isim yönetmen Mehmet Taşdiken ise, 19 yıl önce yaptığı ve kendi memleketinde çekimi olan “Bizim Eller” filminin izlenmesinin ardından geldiği sahnede duygusal anlar yaşadı. Filmin oyuncuları ile Çavuş kasabasında yaşayıp rol alan bazı isimlerin bugün aralarında olmadığını dile getiren Taşdiken, Sonsuz Şükran Köyü’nde düzenlenen sanat etkinliğinin kapanış gecesinde bu filmin yeniden gösterime girmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Bu filmin senaryosunun 1989 yılında Kültür Bakanlığı’nın açtığı yarışmada birincilik alan bir öykü olduğunu anımsatan Taşdiken, izlerken hep birlikte duygusal anlar yaşadıklarını kaydetti. Taşdiken, “Büyük bir projenin kapanış filmi olarak sizin karşınıza geldi. Bu bir envanter, bir başlangıç olarak umuyoruz ki, kaybolmakta olan ama mutlaka korumamız gereken değerlerimiz, inşallah kurmakta olduğumuz Sonsuz Şükran Köyü vesilesiyle Anadolu’nun bir yükselişi olur. Bu yükseliş de inşallah Çavuş’a nasip olur, diye
düşünüyorum” dedi.

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, 10 gündür devam eden sanat etkinliği nedeniyle yöreye akın akın gelen sanatçı ve hemşehrilerine teşekkür ettiğini dile getirdi. Çiğdem, projenin mimarı olan Mehmet Taşdiken ve katkıda bulunanlar ile çalışanlarına da teşekkür etti. Programda Çavuş beldesinde bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış isimler de sahneye çağrılırken, bölgeye verdiği hizmetlerden dolayı birer teşekkür belgesi takdim edildi. Final gecesinde Göçeri beldesinden gelen ve develeri temsili olarak canlandıran grubun gösterileri de ilgiyle izlendi.

Popularity: 14% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir