Cuma, Mart 29

Kekemeliğe 15 günde son

Konya’da açılan konuşma merkezi, kendi geliştirdiği ‘Kekemelodi’ isimli programla kekemeliğe 15 günde son veriyor.
Konya’da yeni açılan Kekemelodi Konuşma Merkezi, kekeme sorunu olan insanların rahatsızlıklarını eğitim danışmanlığı hizmeti ve uygulamalı çalışmalarla çözüme kavuşturuyor. Uygulanan teknik yöntemler sayesinde doğru nefes alma, ayna terapisi ve özgüven çalışmalarıyla kekemeler uygulanan 15 günlük eğitim programı sayesinde konuşmalarını yüzde yüze varan oranlarda düzeltiyor.
Kekemolodi’nin bir değişim programı olduğuna dikkat çeken eğitim koordinatörü Nihat Meriç, 5 yaşından 70 yaşına kadar konuşma bozukluğu bulunan tüm vatandaşlara hizmet vermek için Bursa ve Kocaeli’nin ardından Konya’da da konuşma merkezi açtıklarını söyledi. Kekemeliğin oluşumunda ilk sebebin psikolojik ya da yaşanmış bazı olayların, korkuların olduğunun altını çizen Meriç, “Her türlü konuşma bozukluğu, kekemelik, harf bozukluğu, artikülasyon, hızlı konuşma gibi sorunlara 15 gün içerisinde son veriyoruz. Kişinin doğal ritmine ulaşmasını ve onun iç temposunu yakalamasını sağlıyoruz. Beynin fazlalıklardan arındırılması, duruluk ve sadeliğin yakalanmasıyla birlikte, kişi için tertemiz bir sayfa açmış oluyoruz. Kekemeliğinin oluşumu tam olarak bilinmemektedir. Ancak yüzde elli genetik, yüzde elli de sonradan ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğu kabul ediliyor” dedi.
Kendi geliştirdikleri Kekemelodi isimli bir programla 15 gün gibi kısa bir sürede yüzde yüze yakın bir sonuca ulaştıklarını kaydeden Meriç, “Buraya gelen öğrenciler eğitime önce yedi gün süren arınma dönemiyle başlıyor. Bu dönemde yeni bir alışkanlık kazanmak için sağ kulakları pamukla kapatılıyor ve bir hafta boyunca susma uygulaması yapılıyor. Toplumda ve aile içinde hiç konuşmuyor, sadece her gün merkeze gelerek bilgisayarda en az 3 saat yavaş ve melodik bir sesle metin okuyorlar. Bir haftalık arınma döneminin ardından öğrenciler rahat ve akıcı bir konuşmaya başlıyor. Konuşmaya başladıktan sonraki 3 günlük akort döneminde de eğitmenler tarafından konuşma ayarı yapılıyor. Kalan beş günlük senfoni döneminde ise, toplum huzurunda konuşma ve sunumlar başlıyor ve yeni konuşma alışkanlığı pekiştirilerek ahenkli ve tempolu konuşmaları sağlanıyor” diye konuştu.

İHA

 

Popularity: 14% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir