Cuma, Mart 29

Büyükşehirden Atık Pil Duyarlılığı

Konya Büyükşehir Belediyesi, atık pillerin ayrı toplanmasıyla ilgili başlatılan çalışma çerçevesinde görevli personele eğitim semineri düzenledi.

 Atık pil bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki görevli personele yönelik eğitim semineri düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinden atık pille ilgili personel katıldı. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nden (TAP) Teknik Eğitim Uzmanı Savaş Arna tarafından verilen seminerde, pil, atık pil, toplama, ayırma, depolama ve bertaraf sistemi hakkında bilgiler verildi.

Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atık pillerin ayrı toplanması için Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve TAP arasında imzalanan protokol çerçevesinde TAP tarafından temin edilen bidon, kutu, afiş ve broşürler okullara, alışveriş merkezlerine ve resmi kurumları yerleştirilerek atkı pil toplama noktaları oluşturuldu. Konya Büyükşehir Belediyesi 2009 yılından bu yana ilköğretim okullarıyla birlikte düzenlediği kampanyalarda 6.3 ton atık pil toplayarak TAP’a teslim etti.  

Popularity: 14% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir