Perşembe, Mart 28

Şehit Olacağı İçine Doğdu

VAN’ın Gürpınar İlçesi’nde operasyona giderken bulundukları birliğe teröristlerin taciz ateşi açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Serdar Yeşilyurt’un şehit olacağının içine doğduğu, 3 ay önce izine geldiğinde, “Ben şehit olacağım” diyerek herkesle helalleştiği anlaşıldı. Evli olan kız kardeşine de, çocukları olduğunda adının verilmesini isteyen şehit Yeşilyurt’un, Adana’nın Kozan İlçesi’nde oturan, yoksulluk çeken ailesinin fertleri, gece belediyenin talimatıyla açılan mağazaya götürülerek tören için tepeden tırnağa giydirildi.

Şehit er için Adana’daki Sabancı Merkez Camii’nde tören yapıldı. Törene Adana Valisi İlhan Atış, Ak Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Vahit Kirişçi, 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bürokratlar, daire müdürleri, şehidin babası 55 yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, annesi 52 yaşındaki Zeliha Yeşilyurt, kızkardeşleri 17 yaşındaki Seval Yeşilyurt, 19 yaşındaki Ayten Dursun, zihinsel engelli 24 yaşındaki Selma Yeşilyurt, 27 yaşındaki Saniye Kubat ve ailenin diğer oğlu olan 15 yaşındaki Soner Yeşilyurt ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

Tören başlamadan önce şehit babasının yanında durup, ona destek olan Kolordu Komutanı Korgeneral Bek, Vali Atış, milletvekilleri ve diğer bürokratlar aynı anda tören alanına gelince, şehit babasıyla birlikte protokolün arkasında kaldı. Vali Atış, Korgeneral Bek’in yanına giderek, protokole davet etti, komutan da, şehit babasının elinden tutup, birlikte ön sıraya geçti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak bir süre taşındı. 150 çevik kuvvet polisinin güvenlik koridoru arasında top arabasında cenaze taşınırken, gazeteciler dahil kimsenin cenaze yanına geçişine izin verilmedi. Yaklaşık 100 metre taşındıktan sonra cenaze, cenaze arabasına alınıp, toprağa verilmek üzere Kozan’ın Bucak Köyü’ne götürüldü.

İÇİNE DOĞMUŞ

1.5 yıllık evli olan Ayten Dursun, şehit kardeşiyle 3 gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, “Bana şehit olacağını düşündüğünü söyledi. Hatta, ‘çocuğun olursa adını Serdar koy’ diye vasiyette bulundu. Bu konuşmadan sonraki akşam uyuduğumda, rüyamda kardeşimin asker kıyafetiyle eve geldiğini ve mutlu olduğunu gördüm. Şehit olacağı bize de ayan oldu” dedi.

Oğluyla törene katılan Saniye Kubat da, kardeşinin 3 ay önce izne geldiğinde de şehit olacağından bahsettiğini belirterek, “Bizi de ziyarete gelmişti. Birlikte yemek yerken, ‘Ben şehit olacağım, içimde bir his var’ demişti. İzninin bitip, dönmek istemiyordu. Giderken biraz da gönülsüz gitmişti. Şehit olacağı kardeşimin içine doğmuştu” diye konuştu.

Şehidin annesi ve babası da, “Vatan sağ olsun” demekle yetindi.

AİLEYE GİYECEK YARDIMI

Bir portakal bahçesinde bekçilik yapan, aynı bahçe içindeki briketten yapılmış 2 odalı gecekonduyu andıran evde yaşayan ve yoksulluk çeken şehidin ailesine giyecek yardımı yapıldı. Kozan Belediye Başkanı Ak Partili Kazım Özgan’ın talimat verdiği Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı tarafından evlerinden alınan aile üyeleri, saat 24.00 olmasına karşılık, özel olarak açılan bir mağazaya götürülüp, tepeden tırnağa giydirildi.

Popularity: 15% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir