Perşembe, Mart 28

Çaldığı Akülü Arabayı Geri Getiren Hırsızdan İlginç Not

Konya’da bir doktorun, oğlunun doğum günü için aldığı akülü araba, apartmanın koridorundan çalındı. 19 yaşındaki A.A., yerel televizyonda çıkan haberle çaldığı akülü arabanın, doğum günü için alındığını öğrenince, olaydan 5 gün sonra akülü arabayı üzerindeki notla geri bıraktı. Notta kardeşinin doğum günü olduğunu, onu günlüğüne mutlu etmek için çaldığını ve kardeşinin akülü arabanın yeterince tadını aldığını, arabanın doğum günü için alındığını öğrenince de geri bırakmaya karar verdiğini ve özür dilediği yazılı olması dikkat çekti. Şüphelinin akülü arabayı alması ve geri bırakması ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 11 Mayıs Salı günü merkez Selçuklu İlçesi Kerkük Caddesi’nde bulunan Erdem Apartmanı’nda meydana geldi. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Halil İbrahim Küçük, 5 yaşındaki oğluna doğum günü hediyesi olarak akülü araba aldı. Araba aynı günün gecesi kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındı. Akülü arabanın çalınması apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Bunun üzerine polisin araştırma yaptığı sırada, akülü araba 15 Mayıs Cumartesi günü apartmanın giriş kapısına tekrar geri konuldu.

Arabanın üzerine bırakılan notta da, “Kardeşimin doğum günüydü. Kardeşimi bir günlüğüne mutlu etmek için akülü arabayı çaldım. Kardeşim akülü arabanın tadını yeterince aldı. Ancak sizin çocuğunuzunda doğum günü olduğunu ve bu nedenle oğlunuza bu arabayı aldığınızı televizyondan gördüm. Arabayı geri bırakmaya karar verdim. Özür dilerim” yazdığı görüldü.

Halil İbrahim Küçük’ün durumu polise bildirmesi üzerine, polis A.A, olay anında yanında bulunan arkadaşları S.K. ve M.K.’yı gözaltına aldı. Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. Apatman görevlisi Ahmet Tosun da, “Hırsızlar 5 gün önce apartmanımızdan akülü araba çaldı. olayın basına yansımasının ardında aracı bu sabah tekrar bırakmışlar. Aracın üzerinede not bırakmışlar” dedi.

Popularity: 17% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir