Cuma, Mart 29

Somali’ye İşçide Duyarsız Kalmadı

Hak-İş Konfederasyonu, kuraklık nedeniyle kıtlığın yaşandığı Afrika ülkeleri için anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Hak-İş aracılığıyla Afrika’ya yardım eli uzatmak isteyen yardımseverler, Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesine giderek, ‘Yardım Et Bir Can Kurtulsun’ sloganını söylemeleri yeterli olacak. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, başlatmış oldukları bu kampanyanın sadece üyesi bulundukları işçilerle sınırlı kalmasını istemediklerini belirterek, bütün yurttaşları bu kampanyaya destek olmaya davet etti. Başta Somali olmak üzere Afrika ülkelerine yapılacak her bir yardımın büyük bir önemi bulunduğunu anlatan Arslan, uzanacak her bir yardım elinin aç ve çaresiz insanlara bir yaşama umudu olmasının yanında bu topraklarda başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerin oynadıkları sömürge oyunlarını da bozacağını vurguladı.

Yardım kampanyası ile ilgili olarak konfederasyon genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Afrika ülkelerine yönelik başlattıkları kampanyanın bütün detayları üzerinde günlerdir çalıştıklarını kaydetti. “Hak-İş olarak bizler de açlığa duyarlılığımızı ortaya koymak üzere ‘Yardım et, bir can kurtulsun’ yardım kampanyası ile seferberlik başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Başlatılan yardım kampanyasını bizzat Hak-İş tarafından yürütüleceğini bildiren Arslan, kampanyanın da 9 Ağustos-8 Ekim tarihleri arasında geçerli olmak üzere 2 ay süreceğini kaydetti. Bu kampanyaya konfederasyona bağlı sendikaların yetkili olduğu işyerlerindeki üyeleri başta olmak Türkiye genelinde önemli bir destek beklediklerini ifade eden Arslan, “Bizim insanımız, insanlık dramlarına karşı yüksek bir merhamet ve yardım duygularına sahiptir. Yürütülen kampanyalara gösterilen büyük ilgi bunun en önemli kanıtıdır” diye konuştu.

Somali’nin 20 yıldır Batılı güçlerin işgali altında bulunduğunun altını çizen Arslan, bugün Somali için timsah gözyaşları döken Batı’nın bu ülkeye çok borcu bulunduğunu anlattı. Somali’nin bulunduğu coğrafyanın ticaret yolları üzerinde bulunmasından dolayı stratejik bir önemi bulunduğunu anımsatan Arslan, “bu önemden dolayı dünya ticaret yollarını kontrollerinde tutmak isteyen başta ABD olmak üzere Batılı sömürgeci devletler Somali’yi bugün asıl felaketle karşı karşıya getirmişlerdir” dedi.

‘Yardım Et, Bir Can Kurtulsun’ yardım kampanyasının hesap numaraları şu şekilde:

TC Ziraat Bankası, Cevizlidere Şubesi

TL Hesap No:    573 88 128-5001

USD Hesap No: 573 88 128-5002

Euro Hesap No: 573 88 128-5003

Popularity: 8% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir