Perşembe, Mart 28

Selçuklu Hanımlar Lokali’nden “Işıktan Renge” Sergisi

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Hanımlar Lokali’nin “Işıktan Renge” isimli sergisini açan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hanımlar Lokali’nin hanımların sosyalleşmesine, spor imkanlarından yararlanmasına ve kendilerini geliştirmelerine vesile olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Hanımlar Lokali’nin “Işıktan Renge” isimli dönem sonu sergisi açıldı.

Sergiye Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Hanımlar Lokali ile KOMEK yönetici ve kursiyerleri katıldı.

Selçuklu Hanımlar Lokali’nin Konya’daki ilklerden olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki Hanımlar Lokalleri’nin merkezi konumundaki Selçuklu Hanımlar Lokali’nden bugüne kadar 6 binden fazla kişinin istifade ettiğini vurguladı.

Hanımlar Lokali’nin hanımların sosyalleşmesine, spor imkanlarından yararlanmasına ve kendilerini geliştirmelerine vesile olduğunu belirten Başkan Akyürek, Selçuklu ve Meram Hanımlar Lokali’nin ardından Karatay Hanımlar Lokali’nin bitme aşamasına geldiğini, daha sonra Selahattin Eyyübi’de de Hanımlar Lokali’nin faaliyete geçeceğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali, Gençlik Merkezi ve KOMEK’lerin Türkiye’ye örnek olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, “Konya’daki hanım kardeşlerimiz Hanımlar Lokallerimizle, Gençlik Merkezimizle, KOMEK’lerle irtibatta olsunlar. Hanım kardeşlerimizin sosyal faaliyetlere daha fazla katılmasına ihtiyacımız var. Toplumun güçlenmesi için ailenin de güçlenmesi gerekiyor. Ailenin temelini de kadınlarımız oluşturuyor. Onların iyi yetişmesi, sosyal hayata katılmasını arzu ediyoruz. Bu noktada Hanımlar Lokalleri’ne ve meslek eğitim kurslarımıza çok önemli rol düşüyor” dedi.

Başkan Akyürek, Selçuklu Hanımlar Lokali’ndeki üyelerin ortak çalışması olan serginin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Başkan Akyürek, Işıktan Renge sergisinin açılışını yaptı. 16 Ocak’a kadar Selçuklu Hanımlar Lokali’nde gezilebilecek sergide ahşap boyama, tel kırma, dantel anglez, resim, çini, ebru, tezhip, alüminyum folyo, takı tasarımı kurslarından 207 eser yer alıyor.  

Popularity: 18% [?]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir